• Gratis fles champagne
  • Luxe en schone limo's
  • Scherpe tarieven
  • Professionele chauffeurs

Communie

De tijd van de communies komt er weer aan, boek op tijd jou limousine.

Sommige mensen vragen wel eens wat is een communie, hieronder vind u het:

De eerste heilige communie, of kortweg eerste communie, is in de Rooms-Katholieke Kerk de feestelijke gelegenheid dat iemand voor het eerst nadert tot de eucharistie. De eerste communie maakt deel uit van de initiatiesacramenten (doopsel, eucharistie en vormsel) en dient voorafgegaan te worden van de eerste biecht.

communie vervoer

Eerste communie in West-Duitsland in 1953

In de Katholieke Kerk nemen de kinderen doorgaans deel aan de eerste communie wanneer ze tot de jaren van verstand zijn gekomen (ongeveer 6 tot 7 jaar). Dit gebeurt na een voorbereidingstijd, waarbij de kinderen op school of op de parochiecatechese krijgen, bijvoorbeeld over Kerk, sacramenten, over Jezus en de eucharistie. Men kan natuurlijk ook op latere leeftijd voor het eerst tot de eucharistie naderen. Tot 1910 was het gebruikelijk dat jongens en meisjes op hun twaalfde hun eerste heilige communie deden. Paus Pius X vervroegde de leeftijd in het decreetQuam singulari. In Vlaanderen doen kinderen tegenwoordig[wanneer?] hun eerste communie (afhankelijk van de regio) in het eerste of tweede leerjaar van de lagere school.

Kern en hoogtepunt van de eerste communie is de feestelijke H. Mis. Doorgaans worden de eerste communicanten nauw betrokken bij de liturgie, bijvoorbeeld in de intredeprocessie, in een preek in vraag en antwoord, in zang, of in het aandragen van de gaven.

Bij de doop van een volwassene worden de sacramenten doop, vormsel en eerste communie direct achter elkaar in één misuitgereikt.[1]

Ook een geweldige ervaring opdoen?

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen